+
-
ontdek waar vincent woonde & werkte
 
 

Latouche
Parijs, Frankrijk

Vincent kwam waarschijnlijk wel eens in de winkel van Louis Latouche (1829-1884) aan de rue La Fayette waar pigmenten en moderne schilderijen werden verkocht, werken werden verdoekt en ingelijst. In de etalage werden bovendien doeken van impressionistische kunstenaars tentoongesteld. Mevrouw Latouche runde de winkel in haar eentje sinds de dood van haar man in 1884. 

Waarschijnlijk kocht Vincent, of zijn broer Theo, in de winkel een gipsen versie van het dodenmasker van Dante, want op de achterzijde van dat stuk uit hun collectie bevindt zich een sticker van de winkel. Men verkocht er vermoedelijk ook boeken over schilder- en tekenkunst. Toen Vincent in Arles woonde en het boek Guide de l’alphabet du dessin van Armand Théophile Cassagne nodig had vroeg hij Theo namelijk om in de winkel te kijken of hij daar een exemplaar van het boek kon krijgen. Vincent leek het assortiment te kennen, want hij schreef:

“Trouwens, ze hebben die boeken bij Latouche[...]”. Lees de hele brief

Verder lezen

Nienke Bakker
Van Gogh en Montmartre
Amsterdam, 2011

Françoise Cachin en Bogomila Welsh-Ovcharov
Van Gogh à Paris
Parijs, 1988

Ella Hendriks en Louis van Tilborgh
Vincent van Gogh schilderijen, deel 2: Antwerpen en Parijs
Amsterdam, 2011

 
* Let op! Van Gogh Route behoudt zich het recht reacties niet te plaatsen. Onredelijke en negatieve reacties of andere reacties die niet thuis horen op de website vangoghroute zullen niet geplaatst & verwijderd worden.

Tips & Aanvullingen