+
-
ontdek waar vincent woonde & werkte
 
 

Georges Petit
Parijs, Frankrijk

Georges Petit (1856-1920) was een van de belangrijkste kunsthandelaren in Parijs toen Vincent er woonde. De jonge Petit was vrijwel direct nadat hij de zaak van zijn vader had geërfd in 1877 begonnen met het kopen van kunstwerken van de impressionisten, maar hij handelde ook meer klassieke schilderkunst. Hij concurreerde zodoende met Durand-Ruel en Boussod, Valadon & Cie. Petit organiseerde niet alleen verkooptentoonstellingen maar ook veilingen.

Vincent bezocht in 1886 en 1887 de Exposition internationale de peinture et sculpture. De groepstentoonstellingen boden de kans om veel recente werken van tal van hedendaagse kunstenaars te bekijken, zoals Claude Monet en Auguste Renoir. In 1887 ging hij samen met zijn broer Theo naar de tentoonstelling en zag daar de schilderijen De prehistorische mens en De moderne mens van Albert Besnard (1849-1934). Vincent vond de schilderijen heel mooi en schreef er twee jaar na dato nog over in een brief aan zijn broer Theo.  

Verder lezen

Nienke Bakker
Van Gogh en Montmartre
Amsterdam, 2011

Françoise Cachin en Bogomila Welsh-Ovcharov
Van Gogh à Paris
Parijs, 1988

Ella Hendriks en Louis van Tilborgh
Vincent van Gogh schilderijen, deel 2: Antwerpen en Parijs
Amsterdam, 2011

 
* Let op! Van Gogh Route behoudt zich het recht reacties niet te plaatsen. Onredelijke en negatieve reacties of andere reacties die niet thuis horen op de website vangoghroute zullen niet geplaatst & verwijderd worden.

Tips & Aanvullingen